dilluns, 24 de setembre del 2012

Nova temporada.

Estem ben entrats al mes de setembre i, un cop superada la mandra de l'estiu, tornem a estar aquí per comentar l'actualitat de l'scrabble.
Mentre en castellà continuen preparant el seu mundial del mes d'octubre, en català gairebé tota l'activitat gira entorn de la FISC. Podeu visitar la seva plana ja que les parlaran d'ells mateixos millor del que ho faria jo però el que és evident i no es pot negar és que tenen una capacitat de treballa increïble. Per interès, ben cert, però una capacitat de treball increïble.
Però aquí no estem per lloar, estem per criticar. O per fer notar petits detalls que altres persones no veuen o no volen veure. O si els veuen però no pensen que siguin tan importants.
D'aquí a uns dies tindrà lloc la vuitena edició del campionat en català del Club Scrabble El Prat. Si visiteu la plana del club, i baixeu molt, podreu veure la crònica que anuncia l'esdeveniment. Però volia remarcar una cosa. Aquest torneig sempre s'havia celebrat la primera setmana d'octubre. I això era així dins la lògica de tenir un calendari estable i permanent per tal que els nous torneigs sabessin quines dates estaven ocupades i quines lliures. Ara, en canvi, per interessos de la Fisc, el torneig ha canviat de dades per disputar-se durant la festa major del Prat, a finals de mes. I s'ha fet amb tanta celeritat i falta de previsió que no s'ha pogut fer publicitat, com fins ara, als mitjans públics de l'ajuntament del Prat i ni tan sols apareix al programa de festa major. Potser és millor que el Prat no tingui un torneig en català massa important.
Suposo que és una mostra de com van els temps perquè, de fet, el Club Scrabble El Prat ha deixat de fer els tallers escolars de scrabble que es feien al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa. És una notícia dolentíssima ja que tenien molt d'èxit. Però dins d'una certa lògica és normal. Eren activitats per les quals no es cobraven diners i, a més, donava l'idea que l'organitzador dels Campionats de Catalunya de Scrabble escolar era el Club Scrabble El Prat. Idea, que com sabeu, s'intenta erradicar.
Bé, hem dit que gairebé tota l'activitat del scrabble en català girava entorn de la Fisc. Però, no tota, el fantàstic club de Molins continua fent les seves activitats de scrabble popular, com podeu veure a la seva plana. I, igualment, continua la lliga d'Aparaulats del Prat, amb un èxit notable de participació i de la qual espero informar una mica més en un altre article.
I això és tot de moment. Com ja sabeu, la setmana que ve parlarem dels senyors obscurs de l'scrabble.