dimarts, 24 de juliol del 2012

1r Campionat d'Aparaulats del Prat

Estava pensant en redactar l'últim apunt del bloc abans de prendre'm unes petites vacances. La veritat és que criticar cansa i criticar molt cansa molt. Així que tenia previst fer un últim apunt de recapitulació i tancar la paradeta fins al mes de setembre.
Tenia previst fer una referència a algunes de les qüestions pendents: parlar ni que fos un moment que encara no figuren els resultats de Molins a la classificació rescat. I dir que això representa, de facto, una privatització de la classificació de l'scrabble català. Pensava dir alguna cosa sobre els diccionaris -tinc pendent un apunt específic sobre aquest tema- i considerar que el diccionari oficial  de l'scrabble català -el de la federació- també hi era una altra privatització de facto.També pensava fer alguna petita referència a l'scrabble escolar en català -també tinc pendent un altre apunt sobre això- i dir que el fet que el club scrabble El Prat hagi abandonat la realització dels tallers gratuïts per a escoles i el manteniment d'activitats de pagament per part de no sabem qui però coordinats pels senyors de la federació i amb tota la informació a la plana web oficial de scrabble escolar també significa una altra privatització de facto, en aquest cas de l'scrabble escolar. I  després diuen que hisenda hi som tots. Bé, hisenda potser sí, la fisc sembla que és propietat privada o que també ha estat privatitzada.
Pensava tot això i li donava voltes a com faria aquest apunt. Però el món de l'scrabble es continua movent i continuen passant coses. Després del torneig en línia Skoda-Apalabrados -no volia parlar massa d'això perquè la meva participació no ha estat gloriosa- es presenta ara el 1r Campionat d'Aparaulats del Prat. I, encara que no sóc del tot  imparcial, deixeu-vos que us digui que és tot un esdeveniment. El primer campionat d'Aparaulats en català i organitzat amb la intenció d'atreure gent al món de l'scrabble en taulell -pressencial?-. Organitzat pel Francesc Gelabert ocuparà tot el mes d'agost i marcarà un abans i un després. El fenòmen aparaulats ho ha canviat tot al món de l'scrabble i s'ha d'aprofitar per afegir molta més gent al nostre joc. A més, no durarà per sempre i si no ho fem bé, després ens queixarem d'una gran ocasió desaprofitada.
Això pel que fa a l'scrabble en general. En relació a l'scrabble pratenc, necessitat últimament de bones notícies, el fet de tenir de nou una competició regular en llengua catalana -no es fa cap lliga al Prat en català des de fa molt de temps- era una necessitat urgent. Així doncs, tant de bo que sigui un èxit. Naturalment ja m'he inscrit i convido tothom a que ho faci. A més des d'aquesta pàgina en Gelabert pot comptar amb tot el meu suport i amb tota la meva legendària inèpcia informàtica. L'adreça per tal que tothom s'informi i s'apunti és http://pratencs.cat/scrabbledeltaprat/2012/07/23/1er-campionat-daparaulats-del-prat/. La pregunta és: per què ningú no havia pensat abans?

I per acabar, per compensar les justificades crítiques d'autopublicitat -en certa forma i molt modestament em considero part d'aquest projecte- també us recordaré, després del correu rebut des de la llista dels Amigos del scrabble que comença el torneig en línia de scrabble en castellà Solidaridad a Red de Letras. Suposo que els interessats podeu apuntar-vos a la mateixa plana de rede.
I això és tot de moment. Passeu un bon estiu. I recordeu. La propera setmana parlarem dels senyors obscurs de l'scrabble.