dimarts, 29 de gener del 2013

Torna al Prat l'scrabble en català


El Prat fa molt de temps que ha estat una ciutat important dins de l'scrabble en llengua catalana. Potser no tant important com d'altres amb millors jugadors però amb una bona tradició de joc i sent pionera en l'scrabble escolar, seguint l'exemple de Castelldefels i el seu fantàstic torneig, el més antic en llengua catalana.
Però va temps que les coses van canviar. Les persones que volien fer negoci amb l'scrabble van imposar els seus criteris i una part de l'ànima de l'scrabble pratenc es va trencar. I una part de les activitats i de la forma de fer-les es va trencar també. Per un temps, semblava que aquesta situació éra definitiva.
No ha estat, però, així.  El proper dissabte se celebra al Prat, al nostre centre cívic de l'scrabble, al Centre Cívic Sant Jordi-Ribera Baixa, la primera jornada de la Lliga Itinerant de Scrabble en Català. I amb ella tornen al Prat les partides de scrabble en català. I torna també una forma de fer i una forma d'organitzar posant el joc al centre de tot i sense barrejar interessos econòmics amb activitats purament socials i associatives. I torna per quedar-se.
Naturalment, com a pratenc i com a jugador de scrabble, és motiu de celebració. Tornar a jugar a casa és un luxe i intentarem estar a l'alçada. Sota les sigles de Scrabble Delta Prat organitzadora de la jornada i dirigida pel jugador pratenc Francesc Gelabert, podreu trobar la forma de fer pratenca de sempre quan parlem de scrabble. Ni més ni menys.
I com les bones notícies a vegades no venen soles, podem estar contents també per la recuperació del Barruf, la classificació de tots. Crec que serà, sens dubte, un gran dia. L'scrabble en català torna al Prat.